Προταση για τα Βαρωσια στις Βρυξελλες (ΚΚΔ)

Πρότασή για τα Βαρώσια στις Βρυξέλλες- Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας  (Τ/Κ)

Την πρότασή του για την επιστροφή των Βαρωσίων, ως αντάλλαγμα για το ελεύθερο εμπόριο από το λιμάνι της Αμμοχώστου και τις απευθείας πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, θα μεταφέρει το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) σε επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα, το ΚΚΔ είναι το μόνο που διαφοροποιείται από τα εντός «βουλής» κόμματα στα κατεχόμενα και δεν συνδέει το θέμα των Βαρωσίων με τη συνολική λύση του Κυπριακού. Με τίτλο «Η ντροπή του 1974» η Αφρίκα δημοσιεύει δύο φωτογραφίες από την περίκλειστη πόλη και διατυπώνει προς τους Τούρκους αξιωματούχους την ερώτηση: «Τα Βαρώσια στέκονται εκεί σαν μνημείο βαρβαρότητας εδώ και 40 χρόνια και τα εκτρέφετε με φίδια και σαραντοποδαρούσες. Δεν φτάνει; Πόσο ακόμα;;».

Η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΚΚΔ Τζεμάλ Οζγιγίτ κατά τη συνάντησή του με την Πρωτοβουλία Αμμοχώστου και σημειώνει ότι υπογράμμισε πως ακόμη και αν δεν γίνει κάποιο βήμα για το λιμάνι της Αμμοχώστου και το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου, με το άνοιγμα των Βαρωσίων το λιγότερο θα επωφεληθεί η οικονομία και θα κερδίσουν και οι δύο κοινότητες.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΔ που αποτελείται από τον  Οζγιγίτ, τον «βουλευτή» Ζεκί Τσελέρ και τη γραμματέα διεθνών σχέσεων Ντενίζ Μπιριντζί μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα επιστρέψει στα κατεχόμενα στις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: politis-news.com 19/01/2014